Avbeställningsskydd

avbeställningsskydd

Att boka flygresan med ett kreditkort med avbeställningsskydd kan vara en bra idé. Har man rätt kort så medföljer flera försäkringar som man kan ha nytta av om det oförutsedda händer.

Varför skaffa ett kreditkort med avbeställningsskydd?

Det kan vara smart att betala flygresan med ett avbeställningsskydd. Det ingår sådana skydd hos flera kreditkortsföretag och det är ju onödigt att skaffa en försäkring som kostar extra om det kan undvikas. T ex. Norwegians kreditkort har avbeställningsskydd och det kan vara en god idé att vara på den säkra sidan när man bokar en resa nuförtiden. Inställda flyg och konkurser är vardagsmat och även om man blir sjuk eller får andra förhinder så kan man förhindra personlig ekonomisk förlust.

Välj rätt resekort inför semestern

Det finns fler fördelar med rätt resekort, olika försäkringar och inte för höga valutapåslagsavgifter är viktigt att hålla reda på. Man vill ju ha största möjliga skydd när man är på resande fot för det vore ju tråkigt att hamna i trubbel långt hemifrån. Är räntan inte för hög eller om det finns en räntefri period, så kan det vara väldigt skönt att kunna unna sig lite mer på semestern och sedan dela upp betalningen på 2 månader. Fördelen med kredit och räntefri period är ju att man kan i princip låna pengar gratis och slippa ta hela återbetalningen på en gång.

Kreditkort med avbeställningsskydd och reseförsäkring

re:member flex är ett populärt kreditkort med både reseförsäkring och avbeställningsskydd. De har dessutom räntefritt upp till 56 dagar vilket är perfekt om man inte har lust att ta hela smällen direkt. Det finns ytterligare några försäkringar som prisgaranti och allriskförsäkring som kan vara bra att ha även på hemma plan. Lite minus är att de har en valutapåslagningsavgift på 1,75% och uttagsavgift på 3% (minst 35kr). Den effektiva räntan ligger på 8,12 – 21,62 % och är inte jättehögt i kreditkortssammanhang. Man kan få en kredit på upp till 100 000 kr vilket är mer än nog för dom flesta.

Norwegian har också ett bra resekort med många bra försäkringar. De har ingen uttagsavgift men en valutapåslagsavgift på 1,75%. De har en räntefri period på upp till 45 dagar vilket är ok men lite kort om man behöver dela på räkningen över 2 månader och vill slippa betala ränta. Den effektiva räntan är 21,93 % vilket är lite dyrt jämfört med flera konkurrenter. Krediten är på upp till 100 000 kr och handlar man hos Norwegian så kan man få bonus på upp till 10 % medan man bara får 0,5 % hos övriga aktörer. Flyger men mycket med Norwegian så är deras kort bra att ha med tanke på bonusen.

Easyliving är ett kreditkort från Collector bank med många försäkringar inklusive avbeställningsskydd. De har ingen valutapåslagsavgift i utlandet men en uttagsavgift på 3% (minst 45 kr). De har en räntefri period på upp till 56 dagar vilket är väldigt bra om man vill dela upp en betalning utan att behöva betala ränta.

Den effektiva räntan är på 13,95 % och helt ok i kreditkortssammanhang. Krediten är på upp till 100 000 kr. Det finns rabatter via appen Wrap men inget eget bonusprogram. De har även en allriskförsäkring och leveransförsäkring, som kan vara bra om man handlar mycket på nätet.

Flera kreditkort?

Kolla alltid så att kreditkortet inte har massa avgifter som årsavgift och liknande. Att ha flera kreditkort kan vara smart om man vill utnyttja bonusar och rabatter så mycket som möjligt. Köp resan med Norwegian kreditkort och få bonus upp till 10%, sedan kan man handla med re:member flex hos 300 e-butiker och få rabatt. Skall man ändå spendera pengar så kan man lika gärna försöka få rabatt.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top