Semesterlån

semesterlån

Nu när det är som mörkast och tråkigast ute, när snön ligger som ett bastant täcke över det svenska landskapet, ja då är det många svenskar som längtar efter bad och sol och värme. Många drömmer om en resa till varmare breddgrader och den här tiden på året är den tid då det bokas flest resor. Att bokningstrycket är så hårt leder även till att priserna skjuter i höjden, kan man vänta med att boka bör man göra det annars kan man vara lite nyfiken och leta upp de bästa priserna.

Som vanligt är det allra billigast att resa precis innan skolorna slutar i Maj eller straxt efter de har börjat igen i Augusti, kan man dessutom vänta med att boka tills någon vecka innan man ska åka, ja då finns det ofta härligt sistaminuten -priser att välja och vraka bland.

Billiga resmål

Det finns 2 typer av resmål vi kallar billiga, antingen är det de ställen som är billiga att leva på, under denna kategori faller bland annat Thailand och Östeuropa. Den andra billiga kategorin är sådana resmål det är billigt att resa till, i denna kategori hittar vi destinationer inom Europa dit man kan hitta billiga reguljärflyg. Nedan följer några förslag på populära och prisvärda resmål:

Trapani

Trapani på Sicilien kan man leva i en avspänd atmosfär utan stress eller måsten. Trapani är en riktigt härlig stad att besöka under våren eller sensommaren då klimatet är mest behagligt. Under andra delar av året är det antingen för varmt eller för kallt. I denna Italienska pärla trivs den som uppskattar sol, bad, lugn, romantik, mystik och genuint och inhemskt vardagsliv. Eftersom Trapani är ett relativt nytt resmål är denna stad inte särskilt turistiskt exploaterad utan här kan man leva som de riktiga invånarna gör. En tur- och returresa hit bör inte kosta mer än 1000:- med exempelvis Ryanair.

Thailand

Thailand är ett av svenskarnas absolut mest populära resmål. Här är det billigt att leva, klimatet är fantastiskt under den svenska vintern och man kan verkligen koppla av och njuta till fullo. Resan till Thailand är ofta ganska dyr, man kan räkna med runt 10 000 kronor för 2 veckor inklusive boende. Att stanna kortare tid än 2 veckor är inte att rekommendera då det tar en bra stund att ta sig dit samtidigt som det är dyrt att resa.

Finansiera semesterresan

I bland kan ekonomin vara ansträngd, kanske känner du ett starkt behov av att behöva en semester samtidigt som ekonomin inte är den allra bästa? Om du inte på förhand har kunnat planera resan så har du kanske inte heller haft ett sparande i åtanke, då kan det vara en god idé att ta ett  smålån med kort återbetalningstid. Nuförtiden finns det en hel del små lån att välja mellan och det är inte svårt att få ett sådant lån beviljat.

Tänk på att jämföra de olika lånegivarna innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta, det skiljer ofta en hel del vad gäller avgifter, behandlingstid, återbetalningstid samt andra villkor. Ta aldrig ett lån innan du är säker på att du har råd att betala tillbaka det.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top