Snabblån

båtlån

Det finns oerhört många bra anledningar till att ta ett snabblån. Köpa en båt till exempel. Någon kanske vill använda sin båt för att kunna fiska, någon annan vill kanske kunna använda båten för vattensporter så som till exempel vattenskidor och ytterligare någon kanske bara vill använda sin båt för att kunna ta med sin familj och sina vänner ut på avslappnande picknick eller badturer på sjön.

Här kommer du bland annat kunna läsa om hur du går till väga om du vill köpa en båt. Vi skriver dels om vad man bör tänka på innan man köper sin båt, för respektive nackdelar med att köpa en ny eller begagnad båt samt hur man kan gå till väga för att finansiera sitt båtköp. Ska man till exempel låna pengar av banken för att köpa båten, eller bör man använda sina sparade pengar?

Bestäm vilken typ av båt du vill köpa

Det första man bör göra när man väl bestämt sig för att köpa en båt är att tänka igenom vilken typ av båt man vill köpa samt hur stor motor man vill att båten ska ha. Vill man att båten ska vara lämpa för fiske? Är det tänkt att båten ska användas för vattenskidåkning eller vill man kanske helt enkelt köpa en segelbåt?

Ny båt eller begagnad båt

När man väl bestämt sig för vilken typ av båt man vill köpa så bör man fundera på ifall man vill köpa en helt ny båt eller ifall man vill köpa en begagnad båt. Det finns så väl fördelar som nackdelar med att köpa en ny båt och en begagnad båt. Om man köper en helt ny båt kommer man få betala ett betydligt högre pris för sin båt än vad man kommer få göra om man köper en begagnad båt. Dock vet man alltid vad man får då man köper en helt ny och oanvänd båt. Samtidigt får man också ofta garantier på sin båt om man köper den genom en båtfirma.

Ofta kan även båtfirmor hjälpa till med finansieringen av den nya båten. Det är inte ovanligt att båtfirmor samarbetar med banker, så att köparna kan få förmånliga lån för att kunna köpa sin båt. Om man där emot köper en begagnad båt kommer priset bli betydligt billigare. Ofta kan man ganska enkelt köpa en några år gammal båt för halva priset mot vad en ny båt hade kostat.

Låna pengar eller använda sparpengar till båtköpet?

När man bestämt sig för vilken typ av båt man vill köpa så är det dags att börja fundera på finansieringsalternativen för sitt båtköp. Det är inte alla som har möjlighet att köpa sin båt med sparpengar, och därför kan många vara tvungna att låna pengar till sin båt.

Ett bra alternativ för den som vill låna pengar till sitt båtköp kan vara att ansöka om ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet (även kallat privatlån eller blancolån) är ett banklån där man inte behöver lämna någon säkerhet till banken för de pengar man lånar. Det finns också snabblån och smslån som är lån utan säkerhet.

Man brukar kunna låna från 10,000 kronor och upp till 350,000 kronor genom ett privatlån eller blancolån och återbetalningstiden för ett sådant lån brukar variera från 1 år och upp till 15 år beroende på långivare och hur mycket pengar man väljer att låna.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top